Carl-Anton Thiel - Midcon
Carl Anton Thiel

11 april, 2018

Carl-Anton Thiel

Seniorkonsult som hittar balansen i skogen

Problem är till för att lösas, att lösa problem är både roligt och stimulerande. Carl-Anton Thiel har med andra ord roligt varje dag på jobbet som seniorkonsult på Midcons Kalmarkontor. Men på fritiden är det i skogen han vilar ut, bortkopplad från datorer, internet och sociala medier.

Skogen och den lilla skogsgården är i familjens ägo sedan 1658, förmodligen längre än så.

”Kyrkböckerna sträcker sig inte längre bak i tiden, så vi vet inte säkert. Det är en mäktig känsla att känna att man är en del av samma kretslopp som sina förfäder och att man precis som de vårdar ägorna för kommande generationer. För mig är det därför en fantastisk avkoppling att gå i markerna med motorsåg och röjsåg.”

Mot den bakgrunden var det kanske inte så konstigt att Carl-Anton fick sitt första jobb i sågverksindustrin även om hade haft funderingar på att bli veterinär.

”Jag har gjort allt som finns att göra på ett sågverk, från att dra plank till att ha ansvar för internlogistik och licensieringar. På 1980-talet när många processer datoriserades drev intresset och nyfikenhet mig att lära mig den nya tekniken. Där kunde min passion för problemlösning få sitt lystmäte”, berättar Carl-Anton.

Certifieringar och licensieringar har han skaffat efter hand och efter behov, i slutet av 1990-talet hittade han över till IT-branschen och till slut till Midcon.

Idag kretsar mycket av hans arbetsdag kring molntjänster av olika slag och hur man ska förena användbarhet och säkerhet. ”Som konsulter kan vi tillföra viktig spetskompetens till våra kunder vad gäller IT-säkerhet”, säger Carl-Anton.

Eftersom han är ständigt uppkopplad på jobbet ser Carl-Anton till att koppla av genom att koppla ned. Sociala medier bryr han sig inte om. Istället är det skogen som gäller, eller en tur på enhjulingen.

”Cykla enhjuling ger bra motion, eftersom det kräver koncentration, samtidigt som det är oerhört nyttig träning för både balans och koordination. När man väl har lärt sig tricket är det egentligen inte svårare än vanlig cykel”, försäkrar Carl-Anton Thiel.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC på jobbet, Mac hemma.
Morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska.
Havet eller skogen? Skog (med sjön i bakgrunden).
Fotboll eller ishockey? Hockey.
Hund eller katt? Har katt men föredrar hund.
Favoritapp? Youtube.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!