Andreas Lövdahl - Midcon
Andreas Lövdahl Kalmar3

20 december, 2017

Andreas Lövdahl

Ny IT-seniorkonsult för Midcon i Kalmar

Ny IT-seniorkonsult stärker Midcons lokala närvaro i Kalmar

Hej Andreas Lövdahl, du har just börjat som IT-seniorkonsult för Midcon i Kalmar. Berätta lite om själv.
Jag är 45 år gammal, född och uppvuxen i lilla Jämjö utanför Karlskrona, men flyttade till Kalmar för mer än tjugo år sedan. Nu bor jag och min sambo alldeles utanför stan, några få minuters pendelavstånd från Midcons Kalmarkontor. Jag är utbildad produktionstekniker på Chapmangymnasiet i Karlskrona och siktade en gång i tiden på att bli arbetsledare i industrin.

Så blev det uppenbarligen inte, hur hamnade du i IT-branschen?
När jag var klar med gymnasiet och lumpen på F17 i Kallinge i början på 1990-talet var industrikonjunkturen i botten. Det var djup finanskris och det fanns helt enkelt inga jobb att få. Därför bestämde jag mig för att sadla om till IT istället. Det visade sig vara helt rätt. Efter har gått igenom flera olika kurser och certifieringar på Semcon fick jag jobb direkt som konsult på ett företag som hette KL Data. Min huvudsakliga uppgift var att sköta driften av kundernas IT-system, det vill säga servrar, klienter, nätverk och så vidare. Efter ett tag började jag även att hålla egna utbildningar. Ofta var det skräddarsydda företagsutbildningar och eftersom innehållet var specialanpassat fick jag göra mitt eget utbildningsmaterial.

Varför valde du att jobba på Midcon?
Det var nog snarare Midcon som valde mig. Jag och VD Andreas Paulsson känner varandra väl sedan vår tid tillsammans på Konica Minolta. Så när jag fick frågan var det ingen tvekan, det var ett erbjudande som inte gick att tacka nej till.

Vad förväntar du dig av arbetet på Midcon och vad kan kunderna förvänta sig av dig?
Något som lockade mig från start är Midcons starka lokala närvaro. Visst, det går att styra och övervaka IT-system på distans. Men för att lära känna kunderna, deras verksamheter och deras behov är det oerhört viktigt även träffas ansikte mot ansikte. Det är ju också en förtroendefråga. Kunderna överlämnar sina affärskritiska system i vår vård och då måste de kunna lita på att vi sköter det vi ska och att vi finns nära till hands om något skulle gå fel.

Är det något på arbetsplatsen som är särskilt viktigt för dig?
Tidigare har jag tillbringat väldigt mycket tid på resande fot, så att vi koncentrerar oss på den lokala marknaden ser jag även personligen som en stor fördel. Efter att ha haft stora privata koncerner och stora offentliga uppdragsgivare under en lång period tycker jag att ska det bli roligt att jobba med lite mindre organisationer. Vi har rätt många kunder i storleksordningen 100–150 anställda. Det betyder kortare beslutsvägar, enklare och snabbare kommunikationer och större möjligheter att verkligen bidra till en smidig och effektiv IT-hantering.

Till sist, vad gör du när du inte jobbar?
Att träna på gym är en passion som har hållit i sig ända sedan 15-årsåldern. Det blir gärna 4 – 5 pass i veckan – i synnerhet så här under vinterhalvåret när vädret och mörkret inte inbjuder till så mycket annat. På sommaren tar jag gärna familjens båt ut i Karlskronas skärgård.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!