Adam Brodén - Midcon
Adam Broden Kalmar

27 juni, 2022

Adam Brodén

Armstark kundansvarig kommer i mål

Hej Adam Brodén, gratulerar till jobbet som säljare på Midcon. Men hur kommer det sig att en ung Gävlegrabb bestämmer sig för att bo och jobba i Kalmar?

Tackar. Det var innebandyn som tog mig till Kalmar. Jag är målvakt och spelade tidigare i ett lag i Nyköping men när FBC Kalmarsund hörde av sig så nappade jag direkt. Kalmarsund är en förening på frammarsch och det är en resa som jag gärna vill vara med på. Jag tror inte att det var en slump eller en engångshändelse att laget avslutade säsongen 21/22 med att spela SM-final.

Varför har du valt att jobba vid sidan av innebandyn?

Även om innebandy är en ganska populär sport så är det svårt att leva på den. Därför har jag alltid sett till att bygga en civil karriär vid sidan om idrotten. Efter studier i ekonomi och juridik på gymnasiet har jag jobbat ett par år på olika banker i lite olika roller – både i back-office och i kundtjänst. Det har gett viss vana att skapa och vårda kundkontakter.

Och varför blev det just Midcon?

Jobbet som säljare på Midcon kändes som en spännande utmaning. På anställningsintervjun  fick jag ett gott första intryck och jag gillade också sättet man ser på säljare och försäljning. Allt handlar inte om siffran som hamnar på sista raden utan det finns också en vilja att se individen, personen bakom anställningen. 

Hur känns det att byta bransch från bank till IT?

Det är förstås en rejäl omställning. I första hand ska jag jobba med våra produkter och tjänster kring mötesteknik och IT. Det är mycket att lära och det kommer naturligtvis ta tid att lägga en stabil grund. Å andra sidan tillhör jag en generation som är uppvuxen med mycket av den här tekniken och har levt med den i hela mitt liv.

Att jag har erfarenheter från en annan bransch kan i många fall vara en fördel, eftersom jag kommer med helt andra ögon och kan se saker på ett annat sätt. I grund och botten gäller dock att man är öppen, rak och ärlig i kontakterna med kunden. Om man inte bara kränger saker, utan är långsiktig och säljer med kundens bästa för ögonen så kommer också resultaten.

Hinner du med något annat än innebandy när du inte jobbar?

Jag gillar att ha mycket för mig, så jag lyckas stoppa in lite golf och padel emellanåt. Och så finns det en sambo som jag naturligtvis vill umgås med.

Finns det något som kollegorna på kontoret ännu inte vet om dig?

Tja, jag har tävlat framgångsrikt i armbrytning. Det slutade med att jag tog medalj i flera nationella tävlingar.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss!