fbpx
Ricoh Karlskrona Sonny Johansson

12 april, 2018

Sonny Johansson

Servicetekniker med racerfart

Om någon av de stora tryckerimaskinerna skulle krångla får serviceteknikern Sonny Johansson särskilt bråttom ut till kunden. Det betyder inte att han slår av på takten på sin lediga tid. Tvärtom – då går det, bokstavligen, i racerfart.

Jämfört med de tidiga kopieringsapparaterna är dagens multifunktionsmaskiner betydligt robustare och slitstarkare, menar Sonny. Inte minst håller utrustning från Ricoh väldigt hög kvalitet samtidigt som den ligger i framkant av den tekniska utvecklingen.

Efter 35 år i branschen vet han vad han talar om.

”När jag började 1983 var det mest skrivmaskiner, både mekaniska och elektriska, som skulle ha service och underhåll. Sedan kom de första enkla kopieringsmaskinerna, vilka med tiden har ersatts av allt mer avancerade, nätverksanslutna apparater med massor av funktioner.”

Förbättrad kvalitet innebär bland annat längre serviceintervall, men den stora mängden enheter ute hos kunderna betyder att Sonnys dagar är fyllda av serviceuppdrag.

”Det är både planerade jobb och andra mer akuta och oplanerade. Då måste man kunna vara väldigt flexibel, snabbt prioritera om och göra en brandkårsutryckning när det krävs. Men det där lite oväntade gör det omväxlande och är väl lite av tjusningen med jobbet”, förklarar Sonny.

På 1980- och 1990-talet tillhörde Sonny den svenska eliten i Formel 3. Karriären kröntes med en andraplats i SM 1992 och en pallplats i nordiska mästerskapen året därpå.

Efter några års uppehåll har Sonny återupptagit racingen. Men nu är det så kallad historisk racing som gäller. Det betyder att bilarna inte får vara yngre än från 1990. Sonny rattar numera en Reynard med Alfa Romeomotor från 1988.

Ett tiotal tävlingar om året hinner han med på klassiska svenska racingbanor som Ring Knutstorp, Mantorp Park och Anderstorp Raceway.

Banrekordet på Falkenbergs motorbana, som Sonny Johansson satte i mitten på 1990-talet, har ingen ännu lyckats ta ifrån honom.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? PC.
Morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska.
Havet eller skogen? Havet.
Fotboll eller ishockey? Ishockey.
Hund eller katt? Hund.
Favoritapp? Aftonbladet eller Aktuell motorsport.

 

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss! 

Har du viktigare saker än IT att fundera över i sommar?

Just nu erbjuder vi tre fria månader med vår tjänst Midcon Online!