fbpx
Ricoh Karlskrona Roger Ekstrand

8 maj, 2018

Roger Ekstrand

Säljchefen som har lämnat sargen

Efter att ha sålt IT-tjänster, lösningar för dokumenthantering och annan kontorsutrustning i mer än tjugo år känner Roger Ekstrand branschen inifrån och ut. Samma sak med ishockeyn. I många år jobbade han ideellt åt Karlskrona Hockeyklubb, KHK, och lärde sig allt som har med en hockeyförening att göra – utom att åka skridskor.

”Resan med KHK – från grundandet, starten längst ner i seriesystemet och vidare uppåt – var helt fantastisk och lärorik. Jag har gjort nästan allting i klubben, sålt korv, stått i spelarbåset, skött material och suttit i styrelsen”, berättar Roger.

Det gav också vissa fördelar i jobbet, medger han: ”Engagemanget i KHK öppnade en hel del dörrar och det gick ofta bra att lätta upp säljmötena med lite hockeysnack.”

Nästan lika omtumlande som äventyret med KHK har utvecklingen i den egna branschen varit.

”Under min tid har vi gått från analogt till digitalt och nästa steg blir förmodligen att produkterna får allt mer inbyggd artificiell intelligens”, tror Roger.

Som försäljningschef på Ricoh är han medveten om de nya krav som omvandlingen ställer på säljkåren. ”I första hand säljer vi ju tjänster och funktionalitet”, framhåller Roger. ”Och ska vi kunna leverera en lösning som kunden har nytta av, så måste vi förstå de utmaningar som kunden har. Det kräver att man är proaktiv och lägger mycket tid på att sätta sig in i sina kunders verksamhet”, resonerar han.

Ett orosmoln för många är den nya dataskyddsförordningen, GDPR. ”Men jag tycker vi ligger långt framme och kan hjälpa kunderna med innovativa lösningar, oavsett om de är stora offentliga organisationer eller mindre privata företag.”

När KHK inte längre tar all ledig tid i anspråk kan han ägna sig mer av åt andra intressen som att resa och lyssna på ljudböcker. ”Semesterresan går oftast till varmare länder eller någon intressant storstad, som Prag eller Rom. Det är ett sätt att få nya intryck och idéer. Läsningen består av både romaner och facklitteratur, mest säljcoachning”, säger Roger Ekstrand.

Till sommaren hoppas han kunna börja med klubbor igen. ”Ja, men nu blir det golfklubbor. Jag vill skaffa grönt kort så att jag kan börja spela på de många fina banorna häromkring.”

Och för golf behövs ju inga skridskor.

Snabbfrågor

Padda, laptop eller stationär? Laptop.
PC eller Mac? Pc.
Morgon- eller kvällsmänniska? Morgonmänniska.
Havet eller skogen? Havet.
Fotboll eller ishockey? Ishockey.
Hund eller katt? Hund.
Favoritapp? Storytel och Nordnet.

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Förbered dig för morgondagen redan idag!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss! 

Har du viktigare saker än IT att fundera över i sommar?

Just nu erbjuder vi tre fria månader med vår tjänst Midcon Online!