Nyheter

2018-04-13

Linus Svensson. Säljare med puck, boll och järnnia

Tid är pengar, heter det. Och för Linus Svensson handlar jobbet som IT-säljare på Ricoh om att frigöra tid åt sina kunder; tid som de kan använda till att förbättra kärnverksamhet och lönsamhet.
Läs mer

20108-04-12

Sonny Johansson. Servicetekniker med racerfart

Om någon av de stora tryckerimaskinerna skulle krångla får serviceteknikern Sonny Johansson särskilt bråttom ut till kunden. Det betyder inte att han slår av på takten på sin lediga tid. Tvärtom – då går det, bokstavligen, i racerfart.
Läs mer

2018-04-11

Carl-Anton Thiel. Seniorkonsult som hittar balansen i skogen

Problem är till för att lösas, att lösa problem är både roligt och stimulerande. Carl-Anton Thiel har med andra ord roligt varje dag på jobbet som seniorkonsult på Ricohs Kalmarkontor. Men på fritiden är det i skogen han vilar ut, bortkopplad från datorer, internet och sociala medier.
Läs mer

2018-04-10

Magnus Siegers. Med smak för golf och whisky

Magnus Siegers är Växjöbo av födsel och ohejdad vana. Idag är han servicechef på Ricohs kontor i staden. Bästa avkopplingen hittar han på golfbanan. Skottland är det perfekta semestermålet, anser han – inte bara för den fina golfen, utan även för de spännande whiskydestillerierna.
Läs mer

2018-04-09

Sandra Viktorsson. Bokslukande administratör

På sitt första jobb lärde sig Sandra Viktorsson nyttan av arbetsrotation. Det tog hon med sig till Ricoh i Karlskrona. Efter att bytt uppgifter i bolaget några gånger fick hon så småningom ansvar för ekonomi och administration. Och där har hon stannat.
Läs mer

2018-04-08

Anders Viktorsson. Bilar, båtar och burkar

En bra dag på jobbet definierar Anders Viktorsson, servicechef på Ricoh i Karlskrona, som en dag när han kan hjälpa kunder genom att agera bollplank i beslut och frågor som kan underlätta för dem i deras kärnverksamhet. En bra ledig dag är en dag på sjön med familjens lilla hardtopbåt eller i husvagnen på Öland.
Läs mer

2018-04-07

Thomas Oskarsson, Globetrotter mitt i smeten

Mitt i smeten – det är där man hittar Thomas Oskarsson. Som servicemottagare och servicekoordinator på Ricohs Karlskronakontor är dagarna fyllda med kundkontakter – på telefon, via mejl och personliga besök – beställningar, serviceärenden, orderläggning, reklamationer, returer och ett otal andra sysslor. Kopplar av gör han på resande fot.
Läs mer

2018-04-06

Niklas Hedin. En säljare att räkna med

På papperet är Niklas Hedin säljare på Ricohs kontor i Växjö. Ändå hamnar han allt som oftast – både på jobbet och på fritiden – i rollen som projektledare. Men det är kanske där man hör hemma om man är extremt lösningsorienterad.
Läs mer

2018-04-05

Jonas Förberg, Månskensbonde som trivs i köket

Kreativitet kommer väl till pass på många sätt. Jonas Förberg vet att bruka sin både hos kunderna och på kontoret, likaväl som hemma i snickarverkstan och i köket. För klienterna betyder de snygga och funktionella kontorslösningar och för familjen läckra lammrätter på middagsbordet.
Läs mer

2018-04-03

Stefan Wickström, IT-SÄLJARE SOM KROKAR EN OCH ANNAN ÖRING

Siktet var inställt på en karriär i industrin och efter en utbildning i automatiseringsteknik blev det jobb på bland annat Facit och Ericsson. Men för drygt tjugo år sedan bytte Stefan Wickström spår och är idag IT-säljare på Ricoh i Karlskrona. På lediga stunder är det istället ädelfisk han försöker fånga med sitt flugspö.
Läs mer

2018-03-28

Simon Kaker, Återbrukande hårdvarutekniker

Tiden som instruktör i Smålands fallskärmsklubb lärde Simon Kaker att behålla lugnet när andra känner pulsen stiga och paniken komma krypande. Förmågan att bevara kylan är en styrka i jobbet som hårdvarutekniker. När maskinerna går sönder och kunden närmar sig upplösningstillstånd ser Simon till att jobba lugnt och effektivt för att lösa problemen.
Läs mer

2018-02-22

Ulrica Petersson hanterar människor, siffror och pellets

I bilen mellan jobbet i Karlskrona och hemmet i Ronneby slukar Ulrica Petersson ljudböcker av alla det slag: memoarer, biografier, thrillers och skönlitteratur. Yrkeserfarenheten visar samma imponerande bredd.
Läs mer

2018-01-30

Mattias Segerberg, Mjukvarutekniker som gärna går på djupet

Fritiden ägnar han gärna åt att fara kors och tvärs över jorden, företrädesvis till USA. Men 25 år i IT-branschen har också varit en resa. Mattias Segerberg på Ricoh i Växjö har kunnat följa den ursprungliga kopiatorns utveckling från enfunktionsmaskin till dagens avancerade dokumentbehandlingscentraler med tillhörande mjukvaror.
Läs mer

2018-01-29

David Ståhl, Servicetekniker i stormens öga

Intresset för datorer infann sig tidigt. Och det har hållit i sig. Arbetet som servicetekniker på Ricoh i Kalmar ger David Ståhl rikliga möjligheter att odla sitt intresse och ständigt bättra på sina kunskaper. Ny energi återfinner han på havet med vindsurfingbrädan.
Läs mer

2018-01-28

Mikael Johansson, Teknikintresset räcker ända till Börsen

Ett genuint intresse för teknik i alla dess olika former har varit med Mikael Johansson ända sedan barnsben. Det har varit honom till nytta både i arbetslivet och på fritiden – från kontoret till garaget och vidare ända till Stockholmsbörsen.
Läs mer

2018-01-16

Jonas Eriksson, Formad av slumpen och skärgården

Det var ren slump som förde Jonas Eriksson till jobbet på Ricoh. En dag för snart trettio år sedan berättade hans pappa att en bekant behövde lite hjälp på lagret på sitt företag i Karlshamn. Jonas gick dit, fick jobbet och har inte ångrat sig en sekund.
Läs mer

2018-01-08

Magnus Boxmark, Leveranser att lita på

Som säljare vill Magnus Boxmark kunna se sina kunder i ögonen. Därför har han
alltid sett till att jobba med varor och tjänster han har förtroende för. På
Ricoh har han varit trygg i den förvissningen sedan första dagen på jobbet för
snart tio år sedan.
Läs mer

2017-12-20

Andreas Lövdahl, Ny IT-seniorkonsult stärker Ricohs lokala närvaro i Kalmar

Hej Andreas Lövdahl, du har just börjat som IT-seniorkonsult för Ricoh Corporate
IT Partner Kalmar. Berätta lite om själv.
Läs mer

2017-12-15

ULF RICKLER, ROCKFRÄLST MÅNGSYSSLARE

Att fråga Ulf Rickler vad har gör på Ricoh är egentligen att börja i fel ände.
Fråga vad han inte gör, så blir svaret blir betydligt kortare. För Ulf är en
mångsysslare som har provat det mesta i branschen. Han rycker in där det behövs
och ser till att det rullar på som det ska.
Läs mer

2017-12-05

HANS ROSEN, SÄLJARE
DET GODA SAMTALET KOMMER PÅ KÖPET

Teknik, produkter och system är egentligen inte så intressant. Det som verkligen gör jobbet spännande och givande är mötet med människor. Och Hans Rosén möter dagligen massor av människor i sitt jobb som säljare på Ricoh i Kalmar.
Läs mer

2017-10-30

Ny IT-seniorkonsult på Midcon AB

Hej Carl-Anton Thiel, du har just tillträtt som ny IT-seniorkonsult för Ricoh Corporate IT Partner Kalmar. Berätta, vem är du?
Läs mer

2017-05-19

Ny VD på Midcon AB

Hej Andreas Paulsson, du har just tillträtt som ny VD för Ricoh Corporate IT Partner Sydost, som ansvarar för regionen Blekinge-Kalmar-Kronoberg län. Berätta, vem är du?
Läs mer